راههای کاهش ترس از رانندگی به‌همراه علت‌های آن

اگر از رانندگی می‌ترسید و به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهید آن را تجربه کنید، به‌دلیل ابتلا به آمکسوفوبیا است. بیماری ترس از رانندگی باعث می‌شود که هنگام سوار شدن به وسایل نقلیه (حتی اتوبوس و هواپیما) به اضطراب دچار شوید. همین تشویش باعث می‌شود که نتوانید به رانندگی بپردازید و در نوع حادتر، از نشستن در ماشین نیز اجتناب کنید. خبر خوب این است که جای هیچ‌گونه نگرانی نیست! در این مقاله قصد داریم علت آمکسوفوبیا بررسی کنیم و راه‌های کاهش ترس از رانندگی را برای شما عزیزان توضیح دهیم. پیشنهاد می‌کنیم که برای شروع یک رانندگی لذت‌بخش، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بررسی علت ترس از رانندگی و نحوه غلبه بر آن

بررسی علل و علائم ترس از رانندگی باعث کنترل هرچه بهتر Amexophobi می‌شود. در ابتدا این را فراموش نکنید که هراس از رانندگی مانند بسیاری از ترس‌های دیگر، کاملا عادی است! یعنی نباید به‌خاطر این موضوع خجالت بکشید یا خودتان را سرزنش کنید. همان‌طور که ترس از ارتفاع یا فوبیای محیط‌های بسته قابل کنترل هستند، ترس از رانندگی نیز با کمک گرفتن از اساتید خبره در آموزش رانندگی خصوصی درمان می‌شود. اگر به‌محض نشستن در ماشین، تصوراتی از قبیل تصادف، آسیب و حادثه به سراغتان می‌آید یا احساساتی مانند تعریق، تپش قلب و لرزش دست و پا را تجربه می‌کنید، حتما باید ریشه آن‌ها را پیدا کنید. در بخش‌های بعدی به بررسی این مسائل می‌پردازیم.

کلاستروفوبا یا آمکسوفوبیا؛ ترس از رانندگی و ترس از محیط‌های بسته تفاوت دارند

کلیشه‌های جنسیتی و نداشتن اعتمادبه‌نفس؛ مهم‌ترین دلایل ترس از رانندگی

علائم هراس از رانندگی در همه افراد به‌یک‌شکل نیست و در هر شخص شدت و ضعف دارد. بعضی افراد ممکن است به‌دلیل رعشه‌های دست و پا قادر به نشستن پشت فرمان نباشند و برخی تنها دچار افزایش ضربان قلب شوند.

در بعضی فرهنگ‌ها به‌دلیل کلیشه‌های جنسیتی نادرست، همواره خانم‌های راننده را مورد تمسخر قرار می‌دهند؛ درصورتی‌که رعایت نکات مهم رانندگی برای خانم ها با دقت و وسواس بیشتری انجام می‌شود. در بسیاری از موارد دیده شده که رانندگان خانم حتی با گذشت چند سال، دچار ترس از رانندگی و کم شدن اعتمادبه‌نفس می‌شوند.

دلیل دیگری که هراس از رانندگی را تشدید می‌کند، سابقه تجربه‌های تلخ مثل تصادف است. لزوما نیازی نیست که تصادف برای خودتان رخ داده باشد! حتی دیدن صحنه‌های سوانح رانندگی در فیلم و سریال‌ها نیز روی بسیاری از افراد تاثیر منفی می‌گذارد.

کلیشه‌های جنسیتی، یکی از علت‌های ترسیدن خانم‌ها از رانندگی

چطور بر ترس از رانندگی غلبه کنیم؟ با انجام یک‌سری نکات آسان

بسیاری از اشخاص تا پیش از نشستن پشت ماشین، از ابتلا به این فوبیا بی‌اطلاع هستند؛ آن‌ها ممکن است هنگام آموزش دور دو فرمان و زمان تعلیم رانندگی متوجه آمکسوفوبیا در خود شوند. این موضوع به‌هیچ‌وجه نباید باعث شرمندگی شما شود! به همین دلیل قصد داریم راهکارهایی را برای کاهش ترس از رانندگی به شما عزیزان معرفی کنیم تا با خیالی آسوده‌ و بدون هیچ دغدغه‌ای پشت فرمان اتومبیل بنشینید.

فوبیا رانندگی را با تمرین‌های یوگای چشمی کاهش دهید

یکی از راه‌های درمان استرس رانندگی، انجام یوگای چشمی است. به‌طورکلی ورزش یوگا یکی از راه‌های جذب آرامش و کنترل اعصاب در دنیا محسوب می‌شود. یوگا چشمی مناسب افرادی است که با نشستن پشت فرمان دچار اضطراب می‌شوند. برای اینجام این کار، باید با چشمانی باز و غیرمتمرکز سر خود را تکان دهید؛ سپس در یک نقطه، ۵ بار علامت بی‌نهایت (Infinity) را با چشمان خود رسم کنید. شایان ذکر است که این کار را نباید هنگام رانندگی با دنده اتومات یا دنده معمولی انجام دهید! زیرا ممکن است باعث خستگی چشم و ایجاد خطر در حین راندن ماشین شود. برای رفع خستگی نیز به‌مدت یک دقیقه چشمان خود را ببندید و برای مسدود کردن راه نور، دستانتان را روی آن قرار دهید.

کنترل استرس رانندگی با تمرین‌های یوگای چشمی

کاهش ترس از رانندگی در جاهای شلوغ با دوری از شرایط استرس‌زا

سعی کنید شرایط را برای خود دلپذیر کنید. اگر ترس از رانندگی در سربالایی دارید، تا حد امکان به مسیرهای هموار و مسطح بروید. آموزش تابلوهای راهنمایی و رانندگی و تکرار آن‌ها با دیدن هر تابلو نیز به شما کمک می‌کند که اعتمادبه‌نفس بیشتری بگیرید. حتما در مناطق آشنا و نزدیک خانه خود به تمرین رانندگی بپردازید، ماشین را روشن کنید و تا پایان احساس اضطراب در آن بنشینید. اگر لازم می‌دانید، با یکی از افراد خانواده به رانندگی بپردازید؛ در غیر این‌صورت رانندگی تنها را امتحان کنید. از رفتن به محیط‌های شلوغ، بالا بردن سرعت ماشین و انجام سبقت اکیدا خودداری کنید. گوش دادن به موزیک‌های موردعلاقه‌تان نیز می‌تواند شرایط را برای شما قابل‌تحمل‌تر کند.

غلبه بر ترس از رانندگی با افزایش اعتمادبه‌نفس

اگر به‌دلیل کلیشه‌های جنسیتی یا کنایه‌های افراد مزاحم، از رانندگی دست کشیده‌اید، زمان آن رسیده که افکارتان را تغییر دهید. اینکه بتوانید مهارت‌های خود را تقویت کنید، باعث بالا رفتن اعتمادبه‌نفستان خواهد شد. مثلا دانستن اینکه  در ترافیک چگونه کلاچ بگیریم یا پارک دوبل حرفه‌ای انجام دهیم باعث تحت تأثیر قراردادن افراد دیگر با مهارت رانندگی‌تان خواهد شد. با شنیدن تعریف از سوی عزیزانتان، خودباوری شما نیز تقویت خواهد شد. حتما برای تشویق خودتان، یک جایزه (اکسسوری ماشین) بخرید.

درمان کلاستروفوبیا با افزایش اعتمادبه‌نفس 

با کلاس‌های رانندگی نیم کلاج، ترس از رانندگی را برای همیشه دور کنید

در این مقاله درباره کاهش ترس از رانندگی و علت‌های ایجاد آن صحبت کردیم. اگر به هردلیلی تمایلی به نشستن پشت فرمان ماشین ندارید، بهتر است در ابتدا ریشه آن را پیدا کنید. پس از یافتن علت آن، آن مشکل را به‌سادگی رفع خواهید کرد. یکی از بهترین روش‌ها نیز شرکت در دوره‌های آموزش خصوصی نیم کلاج است.

آموزشگاه نیم کلاج با برگزاری دوره‌های خصوصی تعلیم رانندگی برای خانم‌ها و آقایانی که گواهینامه گرفته‌اند، باعث تقویت مهارت‌های آن‌ها می‌شود. اگر می‌خواهید برای همیشه با ترس از رانندگی خداحافظی کنید، بهتر است از تعالیم اساتید با تجربه و دلسوز نیم کلاج استفاده کنید. شماره تلفن ۰۹۱۲۸۹۲۳۲۲۸ پل ارتباطی میان ما و شما عزیزان است.

دیدگاه خود را ارسال کنید

09128923228