رانندگی در باران و برف؛ ۱۰ نکته ضروری که باید بدانید

رانندگی در هوای بارانی و جاده‌های لغزنده برای افراد کم‌تجربه بسیار خطرآفرین است. با ورود به فصل پاییز و زمستان و شروع بارش‌ها، میزان استفاده از خودروهای شخصی نیز بیشتر می‌شود. با آگاهی به اینکه چگونه در باران رانندگی کنیم، امنیت خود، سرنشینان ماشین و سایر رانندگان را تأمین خواهیم کرد. خیس و لغزنده بودن جاده، کم شدن دید رانندگان و از بین رفتن تمرکز افراد در اثر ترافیک‌های سنگین، همگی زمینه‌ساز حوادث رانندگی خواهند شد. اگر به‌تازگی گواهینامه گرفته‌اید و با شیوه‌های رانندگی در باران آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم برای بالا بردن اطلاعات خود تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

۱- روشن کردن چراغ‌های ماشین؛ از اصول رانندگی در برف و باران

بررسی چراغ‌های خودرو یکی از مهم‌ترین موارد پیش از رانندگی در هوای بارانی و رانندگی در جاده لغزنده است. به‌دلیل کم شدن میدان دید رانندگان در آب‌وهوای بارانی، چراغ‌های ماشین، شما را در دیدرس قرار گرفتن می‌دهند. در بسیاری از مراکز آموزش رانندگی خصوصی درب منزل، به اهمیت این موضوع تأکید شده است. در صورت روشن نشدن چراغ‌های ماشین یا خارج شدن آن‌ها از تنظیمات صحیح، بهتر است به یک معاینه فنی تخصصی مراجعه کنید. چنانچه روشنایی هرکدام از چراغ‌های جلو یا عقب ماشین، راهنما و هشدار با مشکل روبه‌رو هستند، در اسرع وقت آن‌ها را تعمیر یا جایگزین کنید.

۲- رعایت سرعت مجاز در باران؛ کمتر از حد تعیین‌شده برانید

برای کاهش خطرات رانندگی در هوای بارانی بهتر است ماشین را با سرعتی مطمئن برانیم. اصول رانندگی در برف و باران با زمان‌های معمولی بسیار متفاوت است؛ اگر در مواقع عادی با حداقل سرعت ۶۰ کیلومتر بر ساعت در خیابان‌های اصلی تردد می‌کردید، اکنون باید شتاب ماشین را پایین‌تر از این میزان بیاورید. سرعت پایین و مطمئن ضامن سلامتی خود و سایر رانندگان خواهد بود.

رعایت سرعت مجاز در باران و در امان ماندن از تصادفات

۳- کنترل ماشین در باران؛ گرفتن فرمان با هردو دست

حتما از اساتید تعلیم رانندگی شنیده‌اید که باید فرمان را مانند ساعت فرض کنید و دستان خود را در موقعیت ساعت ۳ و ۹ قرار دهید. این استاندارد هم برای پارک دوبل صدق می‌کند و هم رانندگی در جاده‌های لغزنده؛ زیرا باعث بالا رفتن سرعت عمل افراد و کنترل صحیح و مناسب خودرو می‌شود. از آن‌جایی که رانندگی در باران اصلا قابل‌پیش‌بینی نیست و هر لحظه امکان وقوع یک اتفاق غیرمنتظره وجود دارد؛ بنابراین لازم است که با یک رانندگی ایمن و اصولی از بروز حوادث دلخراش جلوگیری کنیم.

۴- اطمینان از سلامت برف پاک‌کن؛ یک شرط لازم برای رانندگی در باران

یکی از طبیعی‌ترین اتفاقات هنگام بارش باران، خیس شدن شیشه ماشین است! در این شرایط، استفاده از برف پاک‌کن خودرو، دید بهتری را برای راننده ایجاد می‌کند. در اموزش دنده عقب در هوای بارانی، مربی‌تان حتما نگران تسلط شما به پشت ماشین است؛ بنابراین سیستم برف پاک‌کن عقب ماشین را روشن خواهد کرد. پاک کردن قطرات باران از روی شیشه خودرو، نیازمند سالم بودن لاستیک برف پاک‌کن و تنظیم بودن تیغه‌های آن است. کارشناسان خودرو عقیده دارند که هرسال با شروع فصل براش‌ها، حتما برای بررسی، تعمیر یا تعویض برف پاک‌کن ماشین خود اقدام کنید.

۵- رانندگی در هوای ابری و بارانی با حفظ فاصله از خودروی جلویی

در روزهای بارانی اصطکاک بین لاستیک ماشین و جاده کم می‌شود؛ همین موضوع روی عکس‌العمل به‌موقع رانندگان تأثیر منفی می‌گذارد. بهتر است هنگام رانندگی در روزهای بارانی، به اندازه ۴ یا ۵ ثانیه با ماشین جلویی فاصله داشته باشید تا درصورت ترمز ناگهانی، ماشین را به‌خوبی کنترل کنید. در آموزشگاه‌های تعلیم رانندگی معتبر، یکی از شرایط گواهینامه پایه سه، آموزش در هوای بارانی است. از این طریق افراد در همه موقعیت‌ها رانندگی را تجربه می‌کنند و با نکات کلیدی و بایدها و نبایدها به‌خوبی آشنا می‌شوند.

۶- توجه به معابر آب گرفته هنگام رانندگی در باران شدید

هنگام بارش باران، ممکن است پیاده‌روها و معابر تردد افراد پیاده دچار آب‌گرفتگی شود. در این شرایط از سرعت بالا پرهیز کنید و تا حد ممکن روی ترمز ماشین فشار دهید. با عبور سریع و بدون توجه به عابران پیاده، باعث خیس و کثیف شدن لباس آن‌ها می‌شوید. در بدترین شرایط نیز ممکن است بر اثر پاشیدن آب، باعث افتادن آن‌ها روی زمین و ایجاد خسارت جانی شوید.

چگونه در باران رانندگی کنیم؟ عبور آرام از محل‌های آب‌گرفته 

۷- چگونه در باران رانندگی کنیم و به‌درستی ترمز بگیریم؟

رانندگی در باران، نحوه ترمز زدن ماشین‌ها را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. اگر به‌طور ناگهانی پای خود را روی پدال ترمز فشار دهید، در بهترین شرایط فقط باعث پاشیدن آب به اطراف خواهید شد. قفل شدن چرخ‌ها، انحراف از مسیر و خیس شدن دیسک و لنت ترمز با ایست‌های شدید و ناگهانی ایجاد می‌شوند. بهترین و مناسب‌ترین راه، رانندگی با سرعت مطمئن است؛ زیرا نیازی به ترمز گرفتن ندارد و تأثیرات منفی روی سیستم ترمز خودروی شما نخواهد گذاشت.

۸- ایمنی رانندگی در جاده خیس با تنظیم لاستیک‌های ماشین

ماشین‌ها با تایر حرکت می‌کنند؛ پس در شرایط جوی نامساعد توجه به سلامت و تنظیم بودن لاستیک بسیار ضروری است. سالم بودن آج و شیارهای لاستیک، تنظیم باد و چک کردن قطر هر ۴ تایر از مهم‌ترین اصول رانندگی در باران است. علت سر خوردن ماشین در باران، کوتاه بودن آج تایرها است. پیشنهاد می‌کنیم هر ۶ ماه یک‌بار برای چک کردن سلامت لاستیک‌های خودرو اقدام کنید؛ اگر از لاستیک‌های چهارفصل استفاده می‌کنید، حتما به اصل بودن آن‌ها توجه کنید. بلند بودن آج لاستیک، باعث ایجاد اصطکاک بیشتر در جاده‌های خیس خواهد شد.

لزوم سالم بودن تایرهای ماشین در باران

۹- با زدودن بخار روی شیشه، به بیرون اشراف داشته باشید

سرمای بیرون ماشین و گرم بودن داخل آن، باعث تشکیل بخار روی شیشه‌های می‌شود. متأسفانه در هوای ابری و بارانی نیز این موضوع بسیار شایع است و باعث کم شدن دید راننده و بالا رفتن درصد خطر خواهد شد. پاک کردن شیشه از درون ماشین، یکی از روش‌هایی است که برخی رانندگان انجام می‌دهند؛ اما این کار باعث حواس‌پرتی و از بین رفتن تمرکز از جاده می‌شود. روشن کردن فن یا کولر ماشین و در برخی خودروها استفاده از وارمرهای شیشه، باعث حذف بخار و بهتر شدن دید رانندگان می‌شود.

۱۰- از دست دادن کنترل خودرو با سبقت از ماشین در باران

انجام حرکات خطرناک از قبیل سبقت‌ گرفتن، ویراژ دادن و سرعت گرفتن در شرایط آب‌وهوایی بارانی، ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری را برای شما یا سایر رانندگان ایجاد کند. بهتر است با رعایت فاصله طولی مناسب و داشتن سرعت پایین و مطمئن، رانندگی در هوای بارانی را به یک خاطره به‌یادماندنی و زیبا تبدیل کنید. توجه بیشتر به جاده و دوری از چاله‌های پر از آب نیز از جمله مواردی هستند که یک راننده باتجربه آن‌ها را رعایت می‌کند.

احتمال وقوع اتفاق ناگوار در اثر سبقت گرفتن در بارندگی

رانندگی حرفه‌ای در آب‌وهوای بارانی و برفی با کلاس‌های خصوصی نیم کلاج

در این نوشته درباره رانندگی در باران نوشتیم و نکات مهم آن را توضیح دادیم. اگر می‌خواهید به یک راننده حرفه‌ای تبدیل شوید، لازم است تجربه رانندگی در همه شرایط آب‌وهوایی را داشته باشید. با رعایت قوانین و مقررات و توجه به شرایط جوی، امنیت خود و سایر رانندگان را تأمین کنید.

آموزشگاه رانندگی نیم کلاج یکی از بهترین گزینه‌ها برای تعلیم رانندگی خصوصی برای افرادی است که قبلا گواهینامه گرفته‌اند. اگر می‌خواهید مهارت‌های رانندگی خود را تقویت کنید و از تجربیات استادان خبره ما بهره‌مند شوید، همین حالا با شماره ۰۹۱۲۸۹۲۳۲۲۸ تماس بگیرید. نیم کلاج در روزهای تعطیل و غیرتعطیل آماده آموزش و همراهی شما عزیزان است.

دیدگاه خود را ارسال کنید

09128923228