تکنیک‌های رانندگی در شب چیست؟

اکثر سفر‌ها در روز انجام می‌شود با‌این‌حال، آمار تصادف در شب سه برابر تصادف در روز است. این آمار تفاوت رانندگی در شب با روز را ثابت می‌کند. نداشتن تسلط کافی به رانندگی، آشنا نبودن به مسیر و احساس خواب‌آلودگی از مواردی است که باعث بروز تصادف در تاریکی می‌شود. اگر شما نیز به رانندگی در تاریکی علاقه دارید، باید تکنیک‌های حرفه‌ای رانندگی در شب را یاد بگیرید. ما در این مقاله، همه خطر‌های رانندگی در شب و چگونگی جلوگیری از آن را به شما آموزش می‌دهیم. پس اگر می‌خواهید از رانندگی در شب لذت ببرید، مطالعه این مقاله را از خود دریغ نکنید.

کاهش دید در شب؛ کاهش احتمال تصادفات با رعایت سرعت مطمئنه

اولین و مهم‌ترین تفاوت رانندگی در شب و روز، وسعت دید است. در شب خطای دید اتفاق می‌افتد و ممکن است باعث گمراهی شما شود. مخصوصاً در مسیر‌های جاده‌ای، روشنایی بسیار کمتر از خیابان‌های شهر است. حال اگر شرایط جوی نیز مساعد نباشد، دید بسیار محدود‌تر خواهد شد. در شب‌های بارانی، حتی در خیابان‌های پر‌نور داخل شهر، دید بسیار کاهش می‌یابد. زیرا نور چراغ‌ خودرو‌ها و روشنایی خیابان در آب منعکس می‌شود و خطای دید ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از خطرات ناشی از کاهش دید در شب، رعایت سرعت مجاز اهمیت بالایی دارد.

برخی از افرادی که به تازگی گواهینامه گرفته‌اند، از خود می‌پرسند چگونه رانندگی یاد بگیریم تا بتوانیم در هر ساعتی از شبانه‌روز رانندگی کنیم. برای رسیدن به شرایط مطلوب رانندگی در شب، باید به اندازه کافی تجربه رانندگی در روز را داشته باشید. هنگامی که از دست فرمان خود مطمئن شدید، در شب نیز می‌توانید رانندگی کنید. ولی اگر عاشق رانندگی در تاریکی هستید، با کلاس‌های آموزش رانندگی خصوصی، می‌توانید همه تکنیک‌های حرفه‌ای را  یاد بگیرید تا زود‌تر به هدف خود برسید.

کاهش دید و احتمال برخورد با موانع در شب

تنظیم نور برای دید بهتر؛ آگاهی از قواعد استفاده از نور بالا

نکته مهم برای رانندگی در شب، تنظیم نور است. اگر قصد رانندگی در جاده را دارید، باید نسبت به زمان مناسب روشن کردن نور‌بالا آگاه باشید. نور بالا دائمی، باعث کاهش دید راننده جلویی یا راننده‌های خط مخالف می‌شود. با‌این‌حال، استفاده از نور پایین به تنهایی، دید مناسبی برای شما از وضعیت جاده نمی‌دهد. در سوالات آیین نامه نیز احتمالا با کاربرد نور بالا مواجه شده‌اید. در کلاس‌های آموزش خصوصی رانندگی، تکنیک‌هایی گفته می‌شود که در طول روز یا هنگام رانندگی در شب با آن مواجه می‌شوید. تکرار و تمرین این موقعیت‌ها باعث تصمیم‌گیری به‌موقع خواهد شد. یکی از این تکنیک‌ها زمان مناسب استفاده از نور بالا است. هنگامی مجاز به استفاده از نور بالا هستید که در شعاع ۱۰۰ متری، خودرویی در جلو یا خط مقابل شما نباشد.

آگاهی از زمان مناسب استفاده از نور‌بالا؛ فاکتور مهم رانندگی در شب

حفظ هوشیاری؛ رانندگی بدون خواب‌آلودگی

برخی از افراد تصور می‌کنند که با‌وجود خلوتی مسیر‌ها در شب، دیگر خطری آن‌ها را تهدید نخواهد کرد. ولی کاملاً برعکس است. رانندگی در شب، نیاز به هوشیاری بالا و کنترل دقیق خودرو در موقعیت‌های خطر‌آفرین دارد. اگر قصد طی مسیر طولانی در شب را دارید، حتما در فواصل یک ساعته به مدت یک ربع استراحت کنید. گوش دادن به آهنگ و حرف زدن با یک همراه، یکنواختی مسیر در جاده‌ای تاریک را تا حدودی جبران می‌کند.

 از آن‌جایی که موانع در مسیر‌های تاریک به‌خوبی دیده نمی‌شود، سرعت خودرو را کاهش دهید و با استفاده از نور بالا حرکت کنید. همچنین، اگر مسیری را اشتباه رفتید، به‌دلیل خلوت بودن مسیر، از دنده عقب استفاده نکنید. در کلاس‌های رانندگی و در هنگام آموزش دنده عقب درمورد قوانین و باید نباید‌های دنده عقب به‌طور کامل توضیح می‌دهند. پس برای بهبود عملکرد خود و کاهش احتمال تصادف، حتماً این نکات را به‌یاد بسپارید.

استراحت در بین راه؛ مهم‌ترین فاکتور برای جلوگیری از تصادفات

توجه به عبور حیوانات از جاده، هنگام رانندگی در شب

در جاده‌ها، احتمال عبور حیوانات در شب بیشتر خواهد بود. نور بالای ماشین باعث ترس و حرکت‌های غیر‌قابل پیش‌بینی در حیوانات می‌شود. در این هنگام، سرعت پایین و عکس‌العمل به‌موقع احتمال تصادف را کاهش می‌دهد. آشنایی با ابعاد خودرو، عکس‌العمل مناسب در هنگام خطر و حفظ خونسردی از مهم‌ترین فاکتور‌های رانندگی در شب محسوب می‌شود. به‌همین دلیل، فقط آموزش نیم کلاج و آشنایی با قوانین راهنمایی و رانندگی کافی نیست، بلکه شما با تجربه‌ای که در طولانی مدت به‌دست می‌آورید، در هنگام خطر می‌توانید بهترین تصمیم را بگیرید.

نکات مهم رانندگی در شب؛ خطرات رانندگی در شب چیست؟

قبل از شروع رانندگی در شب، مخصوصاً در جاده‌ها، باید ابتدا از سلامت چراغ‌ها و زاویه نور مطمئن شوید. همچنین، با وجود امکان تردد کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین، از سبقت غیر‌مجاز در کنار این ماشین‌ها خودداری کنید. زیرا دید کامیون‌ها نسبت به جاده، بسیار کمتر است و احتمال تصادف و آسیب‌های جبران‌ناپذیر افزایش می‌یابد.

اگر قصد شروع سفر در جاده‌های تاریک را دارید، وسایل و تجهیزات ایمنی را به همراه داشته باشید. در‌صورت خرابی خودرو در شب، پیدا کردن تعمیرکار به‌سختی امکان‌پذیر است. یاد‌گیری تکنیک‌های رانندگی با دنده درگیر، آموزش پارک کنار جدول در سربالایی و سرپایینی، کنترل خودرو هنگام لغزندگی جاده و سایر موارد، رانندگی در شب را ساده‌تر می‌کند.

افزایش احتمال تصادف، در هنگام شرایط جوی نامناسب 

قوانین سرعت در راهنمایی و رانندگی در شب و روز فرق دارد؟

قوانین سرعت راهنمایی رانندگی در جاده‌ها، در شب و روز متفاوت است. از آن‌جایی که وسعت دید کاهش می‌یابد و هوشیاری راننده در برخی موارد کم خواهد شد، سرعت مجاز در شب، نسبت به روز کاهش می‌یابد تا در صورت بروز خطر، امکان کنترل خودرو با صدمات جزئی وجود داشته باشد. سرعت مجاز در شب، به شرایط جوی نیز بستگی دارد. در ادامه به بررسی مقدار سرعت مجاز می‌پردازیم.

  • مسیر‌های اصلی برون شهری سرعت مجاز در روز ۹۵ و در شب ۸۵ کیلومتر بر ساعت
  • در جاده های فرعی برون شهری سرعت مجاز در روز ۸۵ و در شب ۷۵ KM/H
  • در مسیر‌های درون شهری سرعت تعریف‌شده برای خودرو‌های سبک در شب و روز ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت

در مسیر‌های درون‌شهری، سرعت مجاز روز و شب با یکدیگر تفاوتی ندارند. حتی سرعت رانندگی در سربالایی یا سرپایینی نیز باید مطابق با تابلو‌های راهنمایی و رانندگی که سرعت مجاز را نشان می‌دهند، انجام شود.

رانندگی در تاریکی ایمن و بدون خطر با رعایت تکنیک‌های حرفه‌ای

در این مقاله، همه موارد رانندگی در شب را بررسی کردیم. باتوجه‌به نکات گفته شده رانندگی در شب نیازمند تجربه و رعایت نکات ایمنی است. از آن‌جایی که دید در شب بسیار محدود خواهد بود، باید مراقب عابران پیاده با لباس تیره و سایر ماشین‌ها باشید. در شهر رانندگی در شب آسان‌تر است ولی رانندگی در جاده را تا زمانی که نسبت به همه تکنیک‌های رانندگی مسلط نشدید، انجام ندهید. اگر سوال یا نکته‌ای در خصوص رانندگی در شب دارید، در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن شما را راهنمایی کنند.

دیدگاه خود را ارسال کنید

09128923228