قوانین سبقت در رانندگی

قوانین سبقت چیست؟ چگونه در رانندگی سبقت بگیریم؟ جوابی که به  این سوالات می‌دهید میزان مهارت شما را در رانندگی نشان می‌دهد. به شیوه درست سبقت گرفتن یکی از مهمترین تکنیک‌هایی است که هر راننده‌ای باید آن را بلد باشد. هر راننده حرفه‌ای که بخواهد به شیوه‌ای درست و ایمن رانندگی کند باید قوانین سبقت گرفتن را به خوبی بلد باشد و به آن‌ها احترام بگذارد. رعایت نکردن قوانین سبقت و انجام حرکات خطرناک به ویژه در سرعت بالا نتیجه‌ای جز تصادف و آسیب برای خودروها و سرنشینان خودروها نخواهد داشت. به همین دلیل ما در این مقاله قوانین سبقت را به طور کامل برای شما شرح می‌دهیم تا با رعایت آن‌ها از رانندگی ایمن خود لذت ببرید. در ادامه مطلب همراه ما باشید.

سبقت گرفتن در رانندگی به چه معنا است؟

عده زیادی به اشتباه فکر می‌کنند که سبقت گرفتن در رانندگی به معنای انجام حرکات خطرناک برای جلو افتادن از دیگران است این در حالی است که سبقت گرفتن در حالت کلی به معنی پیشی گرفتن از خودروی جلویی در مسیر حرکت است و زمانی که از سمت چپ از کنار خودرویی عبور می‌کنید در حقیقت از آن سبقت گرفته‌اید. در بعضی موارد سبقت از خودروی جلویی مجاز و در بعضی موارد سبقت، غیر مجاز است که در قسمت بعدی آن‌ها را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد.

سبقت گرفتن یعنی چه؟ هر آنچه که باید درباره سبقت گرفتن بدانید - آموزشگاه رانندگی نیم کلاج

قوانین سبقت مجاز در رانندگی چیست؟

اگر جز کسانی هستید که از طریق یک آموزشگاه رانندگی به فکر یادگیری مهارت رانندگی هستید باید بدانید که اولین مرحله برای گرفتن گواهینامه قبولی در امتحان آیین‌نامه است. قوانین سبقت از مهم‌ترین سوالاتی است که بدون شک در امتحان شما حضور خواهند داشت. بنابر این با دانستن قوانین می‌توانید به راحتی امتحان آیین‌نامه را قبول شده و در آزمون شهری شرکت کنید.

  • تنها در شرایطی اقدام به سبقت گرفتن کنید که نسبت به جاده دید کافی و روی شرایط و خودروی خود تسلط کافی داشته باشید. در غیر این صورت سبقت گرفتن بسیار خطرناک بوده و باعث بروز تصادف و خسارات جبران ناپذیری خواهد شد.
  • سبقت گرفتن از سمت چپ مجاز است و راننده باید پیش از اقدام به گرفتن سبقت با کمک راهنمای سمت چپ اعلا کند که قصد سبقت گرفتن دارد.
  • پس از گرفتن سبقت، راننده خودرو باید بعد از این که مسافت کافی را طی کرد و چراغ جلوی خودروی عقبی را در آینه بغل خود دید با زدن راهنما به مسیر اصلی خود بازگردد.
  • طبق قانون و آن چه که در دوره‌های آموزش رانندگی آموزش داده می‌شود سبقت گرفتن از راست تنها برای حالتی مجاز خواهد بود که خودروی جلویی شما قصد گردش به سمت چپ را داشته باشد.
  • سبقت گرفتن از سمت راست در اتوبان مجاز است به شرطی که خودروی جلوی شما قصد دور زدن در دور برگردان یا گردش به چپ در تقاطع‌ها را داشته باشد.
  • در روز و زمانی که روشنایی کافی وجود دارد با زدن چند بوق کوتاه و در شب با چند بار چراغ زدن با فاصله، راننده خودروی جلویی را از تصمیم خود برای گرفتن سبقت باخبر کنید. دقت کنید که با انجام چنین کاری نباید مایه سلب آسایش دیگران شوید و این کار را به میزان کم و مناسبی انجام دهید.
سبقت گرفتن در کجا مجاز است؟ -آموزش رانندگی خصوصی نیم کلاج

سبقت گرفتن در چه مناطقی ممنوع است؟

هر فردی که قصد رانندگی دارد باید دوره آموزش پارک دوبل، دور زدن، سبقت گرفتن و سایر مهارت‌های رانندگی را گذارانده باشد اما فارغ از مهارت‌های عملی باید با قوانین نیز آشنا باشد. دانستن این موضوع که سبقت در چه مناطقی ممنوع است کمک می‌کند ایمن‌تر برانید و با جریمه‌های سنگین و نمره منفی برای سبقت غیرمجاز مواجه نشوید.

  • هر جا که دید راننده نسبت به جلو کم باشد نباید سبقت صورت بگیرد. برای مثال در سربالایی‌های تند و پیچ‌ها گرفتن سبقت از خودروی جلویی کار بسیار خطرناکی محسوب می‌شود.
  • ۵۰ متر قبل و پس از پیچ‌ها به عنوان مناطق ممنوعه برای سبقت تلقی می‌شوند.
  • ۱۰۰ متر قبل و بعد از ورودی و خروجی پل‌ها سبقت گرفتن ممنوع است مگر آن که به وسیله علائم راهنمایی و راهنمایی سبقت در این مناطق مجاز شمرده شود.
  • سبقت گرفتن در محدوده‌ای از راه که تابلوی سبقت ممنوع در آن قرار داده شده است با جریمه سنگینی همراه خواهد بود.
  • سبقت گرفتن در تقاطع راه‌ها، تقاطع راه‌آهن و غیره غیر مجاز است مگر آن که به وسیله علائم سبقت در این مناطق مجاز شناخته شود.
  • سبقت گرفتن از وسیله نقلیه‌ای که خود در حال سبقت گرفتن است غیر مجاز است مگر آن که سه خط عبور یا بیشتر مسیر حرکت برای خودروها وجود داشته باشد.
  • اتوبوس‌، کامیون‌ و ماشین‌های بزرگ و سنگین حق گرفتن سبقت در معابر شهری را ندارند.
  • در شرایطی که خودروهایی که در لاین مخالف قرار دارند با سرعت بسیار زیاد و فاصله کم به سمت شما حرکت می‌کنند حق سبقت گرفتن را نخواهید داشت.
  • سبقت گرفتن روی خط ممتد و دو خط ممتد موازی به هیچ وجه مجاز نخواهد بود.
  • زمانی که در راه یک خط منقطع و یک خط ممتد به موازات یکدیگر قرار گرفته باشند سبقت گرفتن برای راننده‌ای که در سمت خط ممتد قرار دارد ممنوع و برای راننده‌ای که در سمت منقطع خط قرار دارد مجاز خواهد بود.

در صورتی که پس از آشنایی با قوانین سبقت احساس می‌کنید باید به صورت عملی تمرین بیشتری روی آن داشته باشید می‌توانید از دوره‌های آموزش رانندگی در تهران استفاده کنید و با تمرین بیشتر مهارت کافی را در این زمینه به دست آورید.

سبقت گرفتن در راه‌ها در کدام مورد مجاز نیست؟ -آموزشگاه رانندگی نیم کلاج

با گذراندن دوره‌های آموزش رانندگی نیم کلاج به راننده‌ای حرفه‌ای تبدیل شوید

مربیان آموزشگاه رانندگی نیم کلاج با سال‌ها تجربه در زمینه آموزش مهارت و قوانین رانندگی، آماده پذیرش هنرجو هستند. ما در نیم کلاج، قدم به قدم در کنار شما خواهیم بود تا با یادگیری اصول و مهارت رانندگی در شرایط مختلف، خود را برای امتحان شهری و دریافت گواهینامه آماده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید بخش آموزش رانندگی خصوصی را مطالعه کنید یا با شماره درج شده در سایت تماس بگیرید.

سوالات متداول

در چه فاصله‌ای از پیچ‌ها سبقت غیرمجاز است؟

50 متر قبل و بعد از پیچ راننده خودرو حق گرفتن سبقت از خودروی جلویی خود را ندارد.

در چه شرایطی سبقت از راست مجاز است؟

در صورتی که خودروی جلویی قصد گردش به چپ داشته باشد یا به کمک علائم سبقت در آن محدوده مجاز شناخته شود.

سبقت روی چه خطوطی مجاز نیست؟

سبقت گرفتن روی خط ممتد و دو خط ممتد موازی به هیچ وجه مجاز نخواهد بود. اگر در راه دو خط موازی ممتد و  منقطع قرار داشت تنها راننده‌ای که در طرف خط منقطع قرار دارد حق سبقت گرفتن خواهد داشت.

دیدگاه خود را ارسال کنید

09128923228